"Onni Vaihteita Vaihtelee"

22.10.2018

Onnellisuus on paljon puhuttu ja laaja käsite, joka on jokaiselle henkilökohtainen. On hyvä välillä pysähtyä pohtimaan, olenko onnellinen juuri nyt? Voiko omaan onneen vaikuttaa, vai onko se kiinni ulkopuolisista tekijöistä? Onnellisuus määritellään yleensä tilaksi, jossa voi olla tyytyväinen. Onnea tavoitellaan, vaikka sen pitäisi olla elämän tapa. Tekeekö jokin saavutus onnelliseksi vai itse asian tavoittelu? Onnea ei voida pitää maaliviivana, joka häämöttää tietyn matkan päässä. Onni voi olla tässä ja nyt.

Pienistä asioista nauttiminen tuo iloa ja onnea jokaiseen päivään, on vain osattava katsoa oikein. Kiitollisuus on pika tie onnellisuuteen. Vaikka elämä olisi yhtä kaaosta ja puutosta, aina löytyy jotain josta olla kiitollinen. Itse ymmärsin kuntoutusosastolla työskennellessäni, kuinka kiitollinen olen siitä, että voin kävellä ja tehdä töitä. Moni asia maailmassa on epäoikeudenmukaista ja voi olla tyytyväinen siihen mitä on jo saanut. Onnellisuus on tapa katsoa maailmaa ja löytää kaikesta jotain hyvää. 

Elämässä tulisi vaalia ja järjestää aikaa niille asioille, mitkä tekevät onnelliseksi. Pieni hetki oman lempi puuhan parissa saa ihmeitä aikaa loppu päivää ajatellen. Oli se sitten vaikka lukemista ruuhka bussissa, musiikin kuuntelua tai ruoan laittamista. Tulemme helposti sokeiksi pienille onnen aiheille kun pidämme niitä itsestään selvyytenä. Kun opimme olemaan kokonaan läsnä ja nauttimaan asioista, huomaamme onnen olevan läsnä kiireisessä arjessakin. Onni on itsestä kiinni ja haluaako sen osaksi elämäänsä.