Uusia Tuulia

21.10.2018

Kotiinpaluu ulkomailta on sujunut odotusten mukaisesti, vaikka aluksi haikealta tuntuikin. Täällä kuitenkin asiat sujuvat omalla äidinkielellä, ystävät ja perhe ovat täällä sekä muutenkin kaikki tutumpaa. Viileämpi ilma ei ole vielä häirinnyt kun pukeutuu lämpimästi ja raikas ilma tuntuukin hyvältä. Suurkaupungin jälkeen tuntui aluksi että olisi aave kaupungissa kun ihmisiä oli niin vähän liikenteessä. Pilvisyys ja harmaus näinä aikoina on tullut taas tutuksi, mutta minkäs ilmalle mahtaa. On hienoa olla täällä taas, vaikkakin olemme vielä siirtymävaiheessa.

Espanjasta mukaamme lähti kadulta pelastettu Mattti koira, jota olimme hoitamassa uuden tuttavamme luona. Matti kiintyi mieheeni ja minuun ja lähti mukaan Suomeen. Alun ihmettelystä Matti on kotiutunut hyvin tänne ja sai hyvän kodin rakastavasta perheestä. Koira on perheenjäsen, jonka kanssa jakaa arjen ja juhlan. 

Mielekästä työtä en ole vielä onnistunut löytämään, mutta kaikki ajallaan. Kokeilin keikkailua, muttei oikein sopinut, niin etsin taas töitä. Työ on tärkeä osa minulle ja haluan viihtyä työpaikallani. Töissä käydään kuitenkin 1/3 vuorokaudesta, joten haluan sen olevan mielekästä ja palkitsevaa. Valitettavan moni joutuu käymään töissä vain toimeentulon vuoksi, vaikkei töissä niin viihtyisikään. En ole laiska vaan huomaan jos jokin ei sovi minulle niin en halua tuhlata energiaa siihen. Lähihoitajalle varmasti löytyy vielä töitä, enkä ole vielä huolissani. Hoitajan työ on rankkaa, mutta palkitsevaa. Se on kutsumusammatti.